dc.contributor.author | Laahne, John Aleksander Larssen | |
dc.date.accessioned | 2013-09-20T11:16:07Z | |
dc.date.available | 2013-09-20T11:16:07Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier | Seksjon for fysisk prestasjonsevne / Department of Physical Performance | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/171884 | |
dc.description | Masteroppgave - Norges idrettshøgskole, 2013 | no_NO |
dc.description.abstract | Det finnes et utvalg proteinsupplementer på markedet som angivelig skal bedre restitusjonen etter en treningsøkt. Studier har vist at noen proteiner gir en større økning i proteinsynetesehastigheten enn andre. Melkeproteiner, særlig myseprotein, ser ut til å gi en rask og stor økning i konsentrasjonen av viktige aminosyrer i blodet (spesielt leucin) og en påfølgende stor økning i proteinsyntesehastigheten. Det er imidlertid viet lite oppmerksomhet til hvordan fremstillingsprosessen påvirker myseproteinets egenskaper og få studier gjør rede for hvordan proteinet som benyttes er fremstilt. Hensikten med denne studien var derfor å undersøke hvordan 4 ulike myseproteinfraksjoner tas opp i blodet, og om den som tas opp hurtigst gir en bedre restitusjon av muskelfunksjon enn vanlig melk, etter en standardisert styrketreningsøkt. | no_NO |
dc.language.iso | nob | no_NO |
dc.subject | proteiner | no_NO |
dc.subject | melkesyre | no_NO |
dc.subject | muskler | no_NO |
dc.subject | restitusjon | no_NO |
dc.subject | trening | no_NO |
dc.title | Nativt myseprotein gir større og raskere økning av aminosyrer i blod enn behandlede mysefraksjoner og lettmelk, men ikke raskere restitusjon av muskelfunksjon | no_NO |
dc.type | Master thesis | no_NO |