Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorLaahne, John Aleksander Larssen
dc.date.accessioned2013-09-20T11:16:07Z
dc.date.available2013-09-20T11:16:07Z
dc.date.issued2013
dc.identifierSeksjon for fysisk prestasjonsevne / Department of Physical Performance
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/171884
dc.descriptionMasteroppgave - Norges idrettshøgskole, 2013no_NO
dc.description.abstractDet finnes et utvalg proteinsupplementer på markedet som angivelig skal bedre restitusjonen etter en treningsøkt. Studier har vist at noen proteiner gir en større økning i proteinsynetesehastigheten enn andre. Melkeproteiner, særlig myseprotein, ser ut til å gi en rask og stor økning i konsentrasjonen av viktige aminosyrer i blodet (spesielt leucin) og en påfølgende stor økning i proteinsyntesehastigheten. Det er imidlertid viet lite oppmerksomhet til hvordan fremstillingsprosessen påvirker myseproteinets egenskaper og få studier gjør rede for hvordan proteinet som benyttes er fremstilt. Hensikten med denne studien var derfor å undersøke hvordan 4 ulike myseproteinfraksjoner tas opp i blodet, og om den som tas opp hurtigst gir en bedre restitusjon av muskelfunksjon enn vanlig melk, etter en standardisert styrketreningsøkt.no_NO
dc.language.isonobno_NO
dc.subjectproteinerno_NO
dc.subjectmelkesyreno_NO
dc.subjectmusklerno_NO
dc.subjectrestitusjonno_NO
dc.subjecttreningno_NO
dc.titleNativt myseprotein gir større og raskere økning av aminosyrer i blod enn behandlede mysefraksjoner og lettmelk, men ikke raskere restitusjon av muskelfunksjonno_NO
dc.typeMaster thesisno_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel