Nativt myseprotein gir større og raskere økning av aminosyrer i blod enn behandlede mysefraksjoner og lettmelk, men ikke raskere restitusjon av muskelfunksjon
Abstract
Det finnes et utvalg proteinsupplementer på markedet som angivelig skal bedre restitusjonen etter en treningsøkt. Studier har vist at noen proteiner gir en større økning i proteinsynetesehastigheten enn andre. Melkeproteiner, særlig myseprotein, ser ut til å gi en rask og stor økning i konsentrasjonen av viktige aminosyrer i blodet (spesielt leucin) og en påfølgende stor økning i proteinsyntesehastigheten. Det er imidlertid viet lite oppmerksomhet til hvordan fremstillingsprosessen påvirker myseproteinets egenskaper og få studier gjør rede for hvordan proteinet som benyttes er fremstilt. Hensikten med denne studien var derfor å undersøke hvordan 4 ulike myseproteinfraksjoner tas opp i blodet, og om den som tas opp hurtigst gir en bedre restitusjon av muskelfunksjon enn vanlig melk, etter en standardisert styrketreningsøkt.
Description
Masteroppgave - Norges idrettshøgskole, 2013